אנחנו בפרק 302 של באמפרס - קצרצרים, ב 22 למאי ביחד עם רן, אלון ודותן.
1:05 - גוגל הכריזו על Google cloud functions (באלפא) - מתחרה ל AWS Lambda בתחום ה Serverless computing. בינתיים ההבטחה בתחום לא תואמת את חוויית הפיתוח, אך יחד עם Azure functions של Microsoft, שלוש השחקניות הגדולות בתחום הענן מציעות פתרון אז מסתמן כי יש עתיד מבטיח לתחום.
4:25 - גורו ה Node.js לשעבר TJ Holowaychuk הקים חברה Apex Software - פריימוורק שמסייע בעבודה עם AWS Lambda ובפיתוח אוטומציית ללמבדה.
5:26 - מאמר על ההיסטוריה של Borg, Omega and Kubernetes ואיך הפיתוח הפנימי של גוגל (בורג) לניהול ה Containers שלהם התפתח למערכת החיצונית (Kubernetes) - המאמר הוא Whitepaper מעניין.
7:06 - פרוייקט לימודי בקוד פתוח - Javascript מעניין מאוד - The super tiny compiler (תודה לעופר זליג על הלינק)
8:00 - שפת התכנות Rust תופסת תאוצה ופרוייקטי Infrastructure רבים נכתבים ב Rust - גם למטרה לימודית וגם על מנת למנף את יכולותיה ב System programming - כגון Low latency, Type safety והגישה המעניינת לניהול הזכרון ללא Garbage collection. לדוגמא:
- מערכת הפעלה חדשה שנכתבת בראסט - Redox OS
- אתר יפה המאפשר ללמוד אונליין מבלי להוריד את הקומפיילר Rust by example
12:35 - פרויקט חדש מבית היוצר של מטאור - Apollo data stack - מוציאים חלק חיצוני של ניהול המידע בריליטיים. הפתרון החדש גנרי יותר ופתוח יותר. מאמצים Best practices עדכניים מהתחום - תמיכה בכל בסיסי הנתונים, הפריימוורקים ל Client ותמיכה ב Graph QL.
16:55 - דף עם טיפים לשימוש בגיטהאב - Github cheatsheet
17:40 - גוגל פרסמו כלי לניתוח שפה טבעית NLP מעל הפריימוורק של Tensorflow - בשם SyntaxNet.
ניתוח שפה טבעית הוא אתגר מורכב מפני שישנן ריבוי משמעויות למשפט, שלבני אדם אינם מהווים אתגר להבנה, אך בעייתים לאלגוריתמים. SyntaxNet מאפשר למפתחים רבים להנות משנים של פיתוח מצד גוגל, ומסתמן כי המנוע עובד היטב.
בנוסף ל SyntaxNet מצורף מודל Parsey McParseface - מודל המוכן לשימוש ומלומד כבר בשפה האנגלית. ההכרזה של גוגל.
ניתוח שפה טבעית הוא אתגר מורכב מפני שישנן ריבוי משמעויות למשפט, שלבני אדם אינם מהווים אתגר להבנה, אך בעייתים לאלגוריתמים. SyntaxNet מאפשר למפתחים רבים להנות משנים של פיתוח מצד גוגל, ומסתמן כי המנוע עובד היטב.
בנוסף ל SyntaxNet מצורף מודל Parsey McParseface - מודל המוכן לשימוש ומלומד כבר בשפה האנגלית. ההכרזה של גוגל.
20:14 - כלי בשם Good enough NLP שעושה עבודה NLP פשוטה ויכול לרוץ בתוך הדפדפן - למשל המרות מהווה לעבר וכו׳.
22:15 - גוגל שחררו פרוייקט Flexbox ל Android. יהיה מעניין לראות את השפעת הפרויקט על React Native המתאפיין בכמה באגים ב Android.
24:55 - אתר שחלקו פתוח וחלקו בתשלום - חבילה כוללת ללימוד מהיר של React - React Speed
26:25 - בלוג פוסט שמסכם בצורה טובה כיצד להשתמש בכל פיצ׳ר של ES - ES6 Succinctly. בנוסף - אילו חלקים מג׳אווהסקריפט מתקן ES6
26:48 - כלי לפיתוח Components לריאקט ללא כתיבת קוד: React Storybook, ע״י יוצר מוכשר הבולט גם בקהילת מטאור.
30:14 - מאמר Postgres query optimization - מאמר שבניגוד למאמרים אחרים שהם כלליים לכל מנועי ה SQL, זה מתמקד באופטימיזציה ל Postgres.
31:25 - אתר של פייסבוק - Make it open שעתיד לשמש כמרכז לימוד של טכנולוגיות ה Open source של פייסבוק וכיצד הן מתחברות. כיום יש בו תיעוד של אפליקציית ה F8 Conference שבנויה ב React Native ופתוחה בגיטהאב. מתואר שימוש ב Flow - קומפיילר Typesafe לג׳אווהסריפט מבית פייסבוק (בדומה ל Typescript).
33:42 - כלי CLI - שתמחבר ל pipeline redux וחושף אותו לטרמינל לדיבאגינג Reactotron
38:00 - מדריך המסביר את היסודות מאחורי React בצורה טובה - Develop good intuition for React. מאפשר לפתח אינטואיציה טובה ל React.
39:24 - פריימוורק מוביל בעולם ה Functional javascript - Elm שדוחף לקוד נקי והרבה מהקונספטים בפריימוורק נתנו השראה ל Redux.
פרויקטים קטנים של דותן -
40:52 - 10bisbar - נבנה בעזרת פרויקט בשם Bitbar המאשר לבנות אפליקציית קטנות ל OS X בעזרת Shell scripts. הפרויקט מאפשר לראות נתונים מחשבון ה 10bis שלך.
42:59 - פרויקט Webogram - Instagram, but for Web pages מבוסס D3 המאפשר לייצר תמונות שיהיוו עטיפה מושכת לספר דיגיטלי.
44:55 - חבילה ל Ruby שמייצר ומייצא מטריקות ריצה של רובי - Metrics for Ruby
45:13 - בנצ׳מרקים מעולם ה Go ל Ruby
45:30 - ספרייה נוספת ל Ruby - RCV - שהיא ההפך מ VCR - מקליטים בקשות ובמקום לנגם אותן בעולם הבדיקות - לוודא מול המטרה. בהשראת חידושים בעולם הפרונט אנד.
50:55 - ספריית Go Mobile שנסקרה בפודקאסט בעבר - ומאפשרת חלופה לקוד התשתיתי שבעבר נכתב ב C++, כיום אפשר לכתוב אותו ב Go ולהריץ עם iOS וגם Android.
52:20 - הרכזה ש CitusDB שבעבר עשו Fork מ Postgresql עושים Unfork ועוברים למודל קוד פתוח מלא החופף לליבה של Postgresql.
53:34 - גוגל שוקלים להכניס את Swift לכתיבה ב Android וזה עשוי להשפיע על העתיד הרחוק של פיתוח למובייל, ועל עתיד שפת Swift.
55:50 - מפתח Open source בולט בקהילת ה Javascript בשם Azer Koçulu, כעס על NPM על כך שהפכו לממוסחרים ומתנהלים כחברה פרטית ונכנעו ללחץ עורכי דין סביב שמות מסחריים. הוא הסיר את כל החבילות שיצר, ואחת מהן היא Leftpad שחבילות רבות ב NPM תלויות בהן - למשל Express. זה ניער את עולם הפיתוח כי לרוב מפתחי ה Javascript נשבר ה Build.
1:03:12 - שיעורים טובים בוידאו ל Node.js. והאקוסיסטם - nodecasts.io
1:04:51 - גוגל בבטא עם ה Google CDN הפתוח ומהבנצ׳מרקים מסתמן כי הוא ה CDN החזק ביותר שיש, ושהם ״שוברים״ את המתחרים הקיימים, כולל המובילים הקיימים - Akamai. מעיד על העוצמה של גוגל וכמה היסודות שלהם חזקים (לעומת פייסבוק למשל שמשתמשים ב Akamai).
1:07:21 - פרסום ה Meeting notes של React.js ומעניין לראות את הדיונים והאסטרטגיות לקדם את הפריימוורק.
מצחיקולים:
1:10:48 - מייקרוסופט (עם הרבה יחסי ציבור) שחררו בוט בינה מלאכותית לטוויטר שמנסה להיות נערה מתבגרת - Tay. קהילת 4chan התגייסה כדי להטריל את הבוט האומלל ובתוך 24 שעות לימדו אותו את כל הרע שבעולם הקורא לשריפת הפמיניסטיות בגהינום וטוען כי היטלר צדק והוא שונא יהודים.
חדשות:
בקרוב יפתח ה Call for papers ל Reversim summit 2016 - תכינו הצעות!
הכנס עצמו מתוכנן לאמצע ספטמבר 2016!
הקובץ נמצא כאן, האזנה נעימה ותודה רבה לשי על התמלול
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה