רן, אלון, ודותן בפרק מספר 57 של באמפרס (364 למניין רברס עם פלטפורמה) - סקירה של טכנלוגיות ודברים מעניינים האחרון, נכון ל-1 באפריל 2019.
- מתחילים בגדול - מכירים CAP Theorem? ההנחה עד היום הייתה שבמערכות מבוזרות אי אפשר לשמור במקביל על Consistency, Availability ו - Partition Tolerance, אלא לכל היותר על 2 מתוך ה-3 בו זמנית. עכשיו מגיעה תפנית בעלילה, דווקא מכיוון הפיסיקה התיאורטית - מדענים פרסמו ניסוי מחשבתי, שאומר שבמידה וניתן לעבור את מהירות האור, ניתן לשמור על שלושתם במקביל!
- כיוון מעניין, בעיקר מבחינת מחשוב קוונטי
- מה זה אומר לגבי Spanner? לא צריך את כל השעונים האטומיים? . . . לא, צריך רק לעבור את מהירות האור וזהו.
- למתי מתוכנן? צריך לבדוק עם איינשטיין (לא של Salesforce - אלברט עצמו, כי אם כבר עוברים את מהירות האור יש מצב שאפשר לחזור אליו).
- בהמשך לזה - באמצעות ענן של Quantum Computing, ולמשך חלקיק שנייה, נראה שהצליחו להפריך את CAP Theorem, ובתהליך נוצרו חלקיקים חדשים, שזכו לשם CAPP - CAP Particles.
- המאיץ ב-CERN מכוייל עכשיו כדי לאתר את החלקיקים החדשים - העולם הפיסי מתחבר לעולם התוכנה, וזה כבר לא רק ניסוי מחשבתי. המודל העסקי של Google בסכנה (בחמישים השנים הקרובות)?
- חדשות מכיוון פייסבוק והתשתיות (להקה חדשה?) - למי שזכור את ה- HipHop compiler, שנכתב ב-Facebook ומקמפל קוד PHP ל ++ C (קוד מאוד מהיר) - אז עכשיו הוכרז על פרויקט חדש בשם HipContain.
- מבטיח תכונות חדשות כמו Security ו-Startup Time מהיר (sub-ms), מזכיר קצת את ה AWS Firecracker
- אז יש Container Engine ב-PHP - נראה שלשם הולך העתיד, אין ספק.
- קצת חדשות מהארץ - בזק מכריזים על התשובה שלהם ל-S3: שירות ענן חדש בשם B4 (אין קשר לסובארו) Bezeq is a Better Bang for the Buck
- לא ברור לגמרי לאן זה מכוון, כנראה בעיקר לשוק הבינלאומי - דותן ניסה וננעל כיוון שה-Region לא התאים, אלון ניסה עם VPN ודווקא כן עבד. לגידי גוב בטוח עובד.
- נראה שלבזק יש סכסוך כלשהו עם הרשויות האמריקאיות על רקע האמירה של הנשיא טראמפ על הכוונה לחוקק חוק שאוסר על אחסון מידע מחוץ לגבולות ארה”ב.
- הפתרון עשוי להיות ספינה עם קונטיינרים ועליהם הדאטה, כך שזה לא שייך לאף מדינה - אחרי ספינות ההימורים והאלכוהול, עכשיו יווצר שוק של ספינות דאטה, רעיון מהפכני לכל הדעות.
- בהמשך לאייטם של רן על AWS שמאפשרים להשהות workload ב-EC2 (באמפרס 56) - הפיצ’ר הורחב, ומאפשר לעשות את זה לכל הענן.
- למה זה טוב? ניתן לממש ענן שומר שבת! הלקוח הראשון שמימש הם B&H, שעוצרים עם כניסת השבת ומחזירים את הענן מאותה נקודה בדיוק בצאת השבת.
- עובד עם לו”ז כללי, לא ממש עוקב אחרי הכוכבים - אינטגרציה פשוטה עם השירותים של Amazon, בלי צורך לשנות את הקוד (בדיוק רצה לולאות For? היא תעצור, ותמשיך מאותה נקודה בצאת השבת).
- רעיון לשיפור - להגדיר דרגות חומרה על פי ספירת כוכבים להגדרת מועד צאת השבת המדויק (API פשוט): יש כאלה שיסתפקו בשלושה כוכבים, ומי שבטח ירצה ללכת על בטוח ולא לחדש את הענן לפני שזוהו חמישה כוכבים, וכו’. נפנה לרב ונבדוק.
- אגב - זה לא רק לשבת: מתחילים לראות בלוגים שמדברים של מימוש אפשרי עבור Work-Life Balance: הפיתוח עוצר בשש בעבר וממשיך רק בבוקר. הימור שלנו - לא ירחק היום שבו האיחוד האירופאי יעביר חקיקה בנושא.
- פרויקט קוד פתוח חדש ומעניין, שהתחיל כפרויקט צד של יוצאי גוגל: מימוש מנוע חיפוש עם יכולות דומות לאילו של המנוע של גוגל (גם אם לא באותו Scale) - והכל ב-Bash (מעבר לדברים הבסיסיים שמותקנים על כל Linux).
- דוגמא מאלפת לאילו דברים יפים / נוראיים אפשר לעשות עם Bash.
- לא שימושי בשום צורה - לא ביצועים ולא Scale - ועדיין הוכחת יכולות מרשימה.
- סביר להניח שהתחיל כהתערבות בסגנון “אין מצב שאפשר לממש מנוע חיפוש ב-Bash” והרבה אלכוהול. . .
- עדיין בסביבת Google - כנראה ש Kubernetes הוא ה Orchestration Engine הנפוץ בעולם, ועדין אחד הקשיים העיקריים של משתמשים חדשים הוא, ובכן - הגייה נכונה של השם . . .
- הרבה נוטים להגות Kubernetecs (קוברנטיקס, מקרה מתועד אפילו באחד הפרקים האחרונים כאן), כנראה שזה מתגלגל יותר טוב על הלשון.
- כמו כל חברה רצינית, בגוגל ביצעו Usability testing, והגיעו למסקנה שהקהל כנראה צודק ושהגיע הזמן לשנות את השם רשמית (משהו בסגנון “עגבניה היא ירק כי הציבור חושב ככה”) - מעכשיו יש לומר Kubernetecs, ותוך דור או שניים זה יהיה פשוט גם למי שכבר התרגל להגייה הקודמת.
- אבל זה לא סוף הסיפור - עכשיו צריך לשנות את הקוד בערך בכל העולם, ומסתמן שהקהילה מתפצלת בין אלו שיש להם זמן לזה ואלה שמעדיפים לא לשנות
- כל מי שלא מפחד לשנות ויש לו תשתית בדיקות מלאה עובר ל-Kubernetecs, ויש הרבה שממשיכים לתחזק סביבות עם Kubernetes. בהצלחה לכולם.
- ועוד תת פיצול - אלו שמדגישים את השינוי עם הדגשת ה-C החדש Kubernetecs - ואלו שלא.
- וכמובן שמישהו כבר מיהר וקנה את את הדומיין Kubernetic - נראה שצפה את השינוי אבל טעה באיות.
- מה כבר הבעיה לשנות את הקוד? ב-Go לא בעייה, ב-Rust לעומת זאת . . . תיכף נגיע לזה. לא קשה תיאורטית, אבל פרקטית זה יותר מורכב.
- ואם כבר חזרנו לויכוח העתיק של Rust vs. Go - יכול להיות שהידיעה הבאה תבטל את הויכוח: יש compiler מ-Go ל-Rust ולהיפך (Transpiler).
- יש את Rustiler שמקמפל Go to Rust ויש את Gopiler שמקמפל Rust to Go.
- במה זה כתוב? נשאיר כתרגיל לקורא . . . תבדקו לבד.
- תופעה מעניינת - כל מעבר כזה יוצר אופטימיזציה שמתבטאת בקובץ Binary קטן יותר בשפת היעד!
- גורר תופעה שבא אנשים משתמשים ב-Transpiler לכיווץ.
- אם מריצים המון פעמים (Go-Rust-Go-Rsut-…) נוצר Binary file בגודל 0kb.
- החוכמה היא לעצור רגע לפני ה-0, ולקבל את הקובץ המינימלי השימושי - פריצת דרך מדהימה.
- חדשות נוספות מעולם ה-Google AutoML (שאכזב קצת את אלון אבל בכל זאת נחמד) - עכשיו יש את ה-AutoCode:
- אין מה להשקיע בצורה שבה כתוב הקוד - רק צריך להכין משהו בסיסי, להעלות ל Google Functions (הגרסא של Google ל - Lambda של AWS), ומשם כבר יש אופטימיזציה לקוד יעיל, Bug-proof והרבה יותר הגיוני.
- יכול לקחת כמה דקות (תלוי בגודל הקוד ובלוגיקה), אבל עובד מעולה. גוגל מדברים על שכתוב של הקוד שלהם עם AI.
- מזכיר אייטם קודם שהיה כאן על כלי של פייסבוק לתיקון קוד אוטומטי (Getafix) - אבל לא בצורה הזו (כמו Lint למשל), כנראה שזו ההשראה. אפשר להירשם באתר ולחכות (כרגע על Alpha, לא זמין לכולם).
- וגם Angular 9 עומד לצאת - והפעם עם מהפכה תשתיתית: ה-Framework כולו עובר ל-Dart. כן.
- מבחינת ביצועים זה מטורף.
- התרגלתם לכתוב Frontend ב-JavaScript? כולם ככה - ועכשיו עוברים.
- כבר הספדנו את Dart כמה פעמים - ניסה להיכנס לדפדפנים, היה Transpiler ל-JavaScript, אבל באיזשהו שלב Google ירדו מזה ועברו ל Flutter - ועכשיו זה חוזר שוב.
- דרמה! שמעתם על המהומה סביב הגירושין של ג’ף בזוס? לא קשור ישירות אלינו ולא לרמת פודקאסט איכותי כמו רברסים, אבל אתם מוזמנים בכל זאת לעבור על המכתב המדהים של ג’ף בזוס, אבל בשורה התחתונה - הם מתגרשים, ומסתבר שהיה הסכם שבמקרה כזה צריך להחליט מה קורה עם Amazon ועם AWS.
- מסתבר שההחלטה היא לפצל את החברות - AWS עוברת לידי אשתו מקינזי, ו-Amazon נותרת אצל ג’ף.
- בתור ה-CEO החדשה של AWS, נראה שהמהלך הראשון של מקינזי יהיה להגדיל רווחיות ע”י העלאת מחירים (ופה זה כבר כן נוגע לרובנו).
- בתגובה - Amazon החליטה לרדת מהענן. כן.
- תכל’ס היא כנראה אף פעם לא הייתה שם לגמרי אף פעם - יש הרבה שירותים של Amazon שיושבים על הענן, אבל זה בעצם עוד לקוח Enterprise גדול של AWS עם מעבר איטי, שעכשיו עוצר ועוזב. לא יקרה ביום אחד אבל זה הכיוון.
- יש כבר כתבות שמדברות על פנייה של מארק צוקרברג לג’ף בזוס עם הצעה לארח את Amazon על הענן של פייסבוק, שעד עכשיו לא פתחו את שירותי הענן שלהם החוצה.
- ואיך לא - Werner Vogels מגיב בטוויטר (האייטם הקבוע בכל פרק של באמפרס) ואומר שהוא לא יודע על מה מדובר - הוא בחופשה על מנת לקדם את הליכי הגיור שלו ולא מכיר את הפרטים. נראה שהוא גם לא מרגיש בנוח עם זה על רקע תהליך הגיור ועשרת הדברות וכו’.
- האם קשור לענן שומר השבת? יש מצב ששווה להגיע אליו עם Pitch.
- וורנר מתארח ברברסים עם כיפה וציציות? כבר קרו דברים . . .
- חזרה מהצהוב לחדשות רציניות, והפעם בישראל -
- חיל האויר הישראלי עולה לענן: בעקבות הסטורית התקלות של מטוסי הF35 בארה״ב — פרויקט התוכנה היקר בעולם, הוחלט בחיל האויר הישראלי, כחלק מפרויקט ההשבחה, להעביר את כל השירותים החישוביים של המטוס לענן במקום על המטוס עצמו.
- לצורך כך נבנית תשתית תקשורת לווינית חדשנית שלא הייתה קיימת בעבר, כולל תשתיות P2P בין המטוסים (לא רק לווייני).
- חיל האויר כבר החל בגיוס של אנשי דאטה תחת הסיסמה: ״הטובים לדאטה״.
- מפקד חיל אויר בתגובה: ״הטייסים והטייסות שלנו יעידו שהמטוסים שלנו טסים מעל העננים ובין העננים כל הזמן. זה היה רק עניין של זמן עד שאנחנו נשים את המוח של המטוס גם בענן. אנחנו מאוד גאים להיות החלוצים בתחום.״
- אבחנה מעניינת - אם כבר המטוס בעננים זה לגמרי הגיוני שגם הדאטה יהיה שם, הלוקאליות הרבה יותר גבוהה וה-round-trip יותר נמוך: במקום לרדת לקרקע וחזרה נשארים בעננים.
- מדהים שזה נחשף ולא נשמר בסוד - כנראה מעיד על עד כמה PR חשוב על מנת להשיג את הכשרונות בתחום, אחרת לא רואים סיבה לפרסם משהו כל כך סודי וגדול.
- העתיד בעננים, וזה כנראה גם הרבה יותר מאובטח. צריך רק לשנות את השם לחיל האוויר והעננים והחלל. והירח.
- בשלב הבא - חברות מסחריות מפריחות כדורים פורחים עם ענן מחשוב בפנים?
- אז Data center שקוע בים כבר יש, Data Center ב-containers על אונייה זה אייטם טרי מהיום, ועכשיו אלון מציע כדורים פורחים. לכו על זה.
- זוכרים את עסקת GitHub - Microsoft? אז זה היה כנראה עניין של זמן, אבל עכשיו GitHub הורגת את אטום, ומעבירה את כל מפתחי אטום ל vscode.
- משיחה פנימית עולה, שכל המפתחים של אטום שעברו לפתח את vscode מחוייבים לעבוד בווינדוס 10 על… NotePad (!) לפחות כמה שעות בשבוע. מאוד תמוה, נשמע כמו סוג של עונש.
- מייקרוסופט בתגובה: ״אנחנו רוצים שירגישו את הכאב, וככה יעזרו לנו לבנות מוצר יותר טוב״
- אחד מהמפתחים בתגובה: ״סתם מתנכלים לנו כי היינו העורך היותר טוב״.
- מייקרוסופט כנראה צודקים - אם הם לא יפתחו על Win10 איך הם ילמדו? אמנם מדובר באנשים בוגרים, אבל זה רק כמה שעות, לא נורא. קנו אותם - שיתנהגו בהתאם.
- אולי עכשיו נראה NotePad משוכלל, וזה יהיה הדבר החדש - או שנבין מי הם משתמשי Win10.
- זה גם הסבר אפשרי לזינוק בגרף המתשמשים?
- חדשות ממלחמת וואטסאפ-טלגרם: לאחרונה טלגרם תפסה תאוצה ונגסה בשוק של וואטסאפ בגלל המודעות להצפנה וההייפ סביב הקריפטו. בתגובה, בשנה האחרונה וואטסאפ הקימה צוות מומחים שהצליח לפרוץ את ההצפנה של טלגרם וגם של וואטסאפ עצמה.
- היום וואטסאפ הודיעה גם על הפריצה החסרת תקדים - וגם על הפתרון: הם הולכים לתרגם את האנגלית קודם לנאוואחו (בדומה לצבא ארה”ב במלחמת העולם השנייה) ואז להצפין, מה שלטענתם יתן להם יתרון תחרותי ענק כי דוברי הנאוואחו האחרונים בעולם הם כיום עובדי וואטסאפ.
- מי אמר Job Security? מי מרים את הכפפה ועובר לרש”י?
- אולי זה הפתרון לשבירת ההצפנות ע”י מחשוב קוונטי? זה הזמן ללכת ל-npm וליצור חבילות קידוד מנאוואחו, הזדמנות מטורפת. רק לזכור להכין את ה-Backdoor.
- לינוס טורבלדס (Linus Torvalds) בארץ!
- תוך ההפסקה מלינוקס (והתקפי הזעם והחזרה בחצי כח), לינוס חוזר קצת שונה - והוא עושה טור בעולם עם סדנאות שליטה עצמית לגיקים - ועכשיו גם בתל אביב!
- הכותרת של הסדנה: ״אין אנשים רעים. יש רק קוד רע״
- ברכות לקופיריייטר, יש מצב לאופנה של Bumper Stickers?
- מיקום הסדנאות עדיין לא פורסם - אולי במצפה רמון? או בגוגל קמפוס (Do no evil)?
- נטפליקס חוסכים עלויות - נטפליקס הודיעה שכדי לחסוך עליות ולמקסם רווחים הם עוברים לטורנטים.
- מהיום נטפליקס יפרסמו סרטים באתרי טורנטים רגילים, לצד הלא חוקיים.
- הפורמט החדש: A.Star.Is.Born.1080p-WEB-DL.Certified.2019-NETFLIX
- בפורום של נטפליקס אחד המשתמשים כתב — ״קליק אחד למעלה ואני מקבל את אותו סרט רק לא חוקי, אני לא מבין את הפואנטה, למה אני צריך לשלם בעוד אחרים יכולים לקבל תוכן גנוב?? זה לא פייר??״. נטפליקס הגיבו שהם מודעים לבעיה ולכן הוסיפו את המילה Certified בשם של הטורנט
- בנוסף - עד שימצא פתרון הם עוברים למודל מצפוני, שבו אנשים משלמים out of good will.
- לא צריך שרתים - Serverless עד הסוף, וחוסכים בעלויות
- הCFO הודיע לבורד — אל תזלזלו בטוב לב של אנשים. יש המון אנשים טובים בעולם.
- נאמר אף פעם ע”י אף CFO? הנה . . .
- בסופו של דבר זו פשוט הכרה אמיצה במציאות
- יש מלא מפתחים לגייס? אפשר להתחיל משהו . . .
- גוגל עוברת לירוק ובריא -
- גוגל הכריזה בכנס בריאות ותזונה בינ״ל שהיא תפסיק לקרוא לשמות של אנדרויד לפי סולם א״ב ממתקים — כלומר סולם שבו היא מתחילה באות A ועולה בא״ב האנגלי כאשר בעבר הקפידה לבחור שמות של ממתקים — והיא עוברת לפירות וירקות, כדי לייצר וויב מוקדם לשינוי בריא, מתחילים מהתחלה.
- כבר יש לנו את השם של האנדרואיד הבא: Android Apple
- ד”ש לטים אפל
- ואחד אחרון - מונגו ידידינו מאבד המידע: חוקרים גילו שהוא אכן מאבד מידע, ועכשיו מדווחים על כלי AI שיודע לאבחן אובדן מידע מ-MongoDB ולשחזר אותו
- החברה הודתה שהכלי עובד - והכריזה שאפשר לקבל החזר! לקיחת אחריות מבורכת.
- האם אפשר לשלב את המנוע בתוך MongoDB, ואז להפסיק לאבד מידע? יש מצב שהם עובדים על זה
- האיבוד והשחזור צריכים להיות מאוד מהירים בשביל זה (Eventual consistency זה לא, אבל גם משהו)
- לכל מי ששרד עד כאן - התאריך הוא 1 באפריל 2019, וכל הנאמר הינו המצאה פראית.
- וכמובן שיש כנס! זה לא 1 באפריל
הקובץ נמצא כאן, האזנה נעימה ותודה רבה לעופר פורר על התמלול
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה