פרק נוסף של רברס עם פלטפורמה מספר 292, והפעם אנחנו מקליטים פרק של באמפרס (מס' 28). למי שלא יודע באמפרס הוא פרק של קצרצרים שבו רן תבורי, דותן נחום ואלון נתיב, מדברים על דברים שקרו בחודש האחרון, על פוסטים מעניינים, טיפים וכלים חדשים ושימושיים. אנחנו היום בתחילת פברואר (1.2.2016) ורוצים להזכיר לכם שאנחנו עדיין מחלקים את הכוסות שלנו למשתמשים פעילים בקבוצת פייסבוק שלנו. וכמובן שאתם מוזמנים לעקוב אחרינו בטוויטר, בבלוג או ב-RSS.
רן (1:09)
- Cloud Watch Events - אמזון השיקו כלי שמאפשר לכם לראות מידע על כל תהליך שמתחיל או מפסיק. ניצלתי את ההזדמנות לחבר בין הכלי הזה ל-Slack באמצעות Lambda, שמסתבר שהיא יקרה מאוד מאוד בחישובים, אבל שימושית בדברים קטנים.
- Apex - ספריה שעושה יעול של Lambda, שכתב TJ Holowaychuk. אפשר להשתמש בה גם עם Go ולא רק עם פייתון, ג'אווה, NodeJS.
- Serverless - פרויקט נוסף שמקל על העבודה עם Lambda, בגישה קצת יותר פשוטה.
- D3 Shape - ספריה חדשה יחסית מהיוצר של D3, שעוזרת לכם לצייר צורות כמו חיצים, ריבועים או מעגל ולא רק גרפים.
- סודות בקוד - לפני כמה זמן אמרתי שהיה נחמד אם Github היו סורקים את הקוד בשביל לראות אם לא שכחנו שם סודות כמו מפתחות API, סיסמאות וכו'. אז AWS לפחות מקשיבים לפודקאסט ושחררו כלי כזה שבודק אם יש דברים שנראים כמו מפתחות של AWS.
- Dotfiles - לכל אחד יש קבצי נקודה (דוט) במחשב, אז Github יצרו אוסף ענק של קבצים כאלו עם שיפורים ללינוקס או למק שלכם.
- מטר מטאורים - שני פוסטים (הרע במטאור, העתיד של מטאור) שגמרו לרעידת אדמה במטאור. התוצאה היא שהחברה מתכננת לאמץ את Reactive GraphQL.
אלון (14:00)
- מותו של Parse - פייסבוק הרגו את הכלי הנהדר הזה שנועד לפתח אפליקציות מובייל בלי שרת.
דותן (16:00)
- אלטרנטיבות ל-Parse - יש את Parse בקוד פתוח, מישהו אחר עשה רשימה מסודרת של חלופות או את Kinto החלופה מבית מוזילה. אפשר לציין גם סטרטאפ ישראלי חדש שמציע שירות דומה - Backand. בטווח הארוך זה יפתח את השוק למתחרים חדשים שיציעו שירות דומה.
אלון (21:20)
- טיפ קטן ל-React - לכתוב react-native run-ios -no more xCode, זה לא דורש לפתוח את ה-xCode יותר.
- עוד טיפ למהירות - ביטול המעקב ב-Console Log משפר את הביצועים, וזה מביא לשיפור ביצועים של 80%-70%.
- איך להתחיל Startup - אוסף של מצגות וידאו, של הרבה אנשים מנוסים, בנושאים כמו איך לבנות מוצר, על תרבות ארגונית, על גידול ועוד המון נושאים טובים.
דותן (25:15)
- שינויים בסוויפט - אפל הודיעה שהם יתקנו כבר דברים מוזרים ב-API של Objective-C, בעדכון שיהיה אחרון. עדיין סוויפט מרוכזת ב-iOS למרות שאפשר לקמפל גם על לינוקס.
- Material Design - ספריה שמיועדת לסביבת iOS ומביאה לשם את השפה של אנדרואיד.
- ES6 Cheatsheet - כדאי להחזיק פתוח תוך כדי עבודה, במיוחד כשדברים משתנים באופן קבוע.
- Skadi - סוג של טרלו לניהול משימות בהתקנה מקומית, כתוב ב-GO.
- Wekan - עוד כלי ניהול משימות שנראה מאוד טוב, כתוב ב-Meteor. במיוחד לארגונים שלא יכולים להחזיק את הכלים האלה בחוץ מבחינת רגולציה.
- Seesaw - שרת וירטואלי שעושה Load Balancer ללינוקס שגוגל השיקו בתור מוצר לא רשמי. מבוסס Go.
- Banshee - כלי מבוסס Go שעושה איתור של אנומליות במטריקות מספריות.
- Rclone - כלי שורת פקודה שבא לפתור את הבעיה של סנכרון בין עננים. גם נכתב ב-Go.
- Datafactory - כשיש לך כמה בסיסי נתונים ביחד כמו Postgres, Mongo או אחרים, ואתה רוצה בפעולה אחת לכתוב אליהם נתונים מדומים בשביל בדיקות.
- CLI-Gem - כלי שממיר את הקוד שלך ל-CLI-Gem ב-Ruby.
- Readme - מי שמתחזק פרויקטים בקוד פתוח צריך עזרה לטפל בקבצים האלה. Jill הוא כלי שיכול לעזור לך לבדוק שלינקים חיים, לבדוק לינקים כפולים ועוד.
- Shields.io - שירות שמייצר לך תגים גרפיים (Badges) על בסיס הפרויקט שלכם ומציג את המידע לגבי הסביבה, הישגים, מידע מ-Github לגבי הפרויקט שלכם ועוד. עוד אוסף של Badges. אבל לפעמים אפשר פשוט להעמיס יותר מדי כמו למשל zsh plugins.
כמה דברים יותר קלילים:
- איך לעזוב עבודה בסטייל - איך לעשות את ה-Commit האחרון שלכם לפני שעוזבים את העבודה.
- זהות בדויה - אוסף של שמות בדויים מסרטים, ספרים וסדרות שאפשר להשתמש בהם בשביל בדיקות.
- מפתחים משועממים בפייסבוק - הוסיפו את הסיומת txt. או html. לכל תמונה בפייסבוק, ותקבלו Ascii art או HTML של התמונה מיידית. השקעה מיותרת אבל משעשעת מאוד. תמונה מקורית, תמונה עם txt, תמונה עם html.
קובץ להאזנה בפורמט MP3 ניתן להורדה באמצעות קליק ימני ושמור. תודה לרועי שלומי על התקציר של הפרק ולגיא מנחם על העריכה הקולית. ותודה ל-Outbrain על החסות והתמיכה הכספית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה